Συχνές Ερωτήσεις

Επιλογή στρώματος, φροντίδα και συντήρηση.

Τι είναι Ορθοπεδικό στρώμα?

Ορθοπεδικό, γνωστό και στις παλαιότερες γενιές, είναι το στρώµα που αποτελείται από συνδεδεµένα µεταξύ τους ελατήρια (τύπου bonnel) . Ανάλογα  µε τη σύνθεση των διαφόρων υλικών που προστίθενται µε τα ελατήρια, ποικίλει και ο βαθµός σκληρότητας του. Βασική ιδιότητα του ορθοπεδικού στρώµατος είναι ότι στηρίζει τη σπονδυλική στήλη και την διατηρεί στη φυσική της θέση.

Τι είναι Ανατομικό στρώμα?

Ανατοµικό είναι το στρώµα που αποτελείται από ανεξάρτητα ελατήρια  (pocket spring), τα οποία είναι τοποθετηµένα σε υφασµάτινη επένδυση και λειτουργούν ανεξάρτητα.  Το στρώµα αυτό έχει την ιδιότητα να “ακολουθεί” την καµπύλη της σπονδυλικής στήλης , να αγκαλιάζει το σώµα και να προσφέρει άνεση.

Επιλέξτε σωστά..

Στην επιλογή του στρώµατος  δεν χωρούν “κλισέ” και µύθοι, όπως ο µύθος του σκληρού στρώµατος. Ένα καλό στρώµα πρέπει να προσφέρει στήριξη, ανατοµικότητα και άνεση.

Τι σηµαίνει αυτό;

Το στρώµα που θα επιλέξουµε πρέπει να στηρίζει τη σπονδυλική µας στήλη ενώ ο βαθµός σκληρότητας του εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες µας αρκεί εµείς να το νιώθουµε άνετο.

Η επιλογή του στρώµατος είναι καθοριστική ώστε να απολαµβάνετε έναν ξεκούραστο και ήρεµο ύπνο.

Είναι κάλο λοιπόν το στρώµα που σας ενδιαφέρει να το δοκιµάζετε (πριν την αγορά) σε στάσεις που συνηθίζετε να κοιµάστε.

Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις επιθυµίες και απαιτήσεις σας και ότι ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες σας.

 

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει την καταλληλότερη για εσάς επιλογή, απολαµβάνοντας ένα στρώµα NEOSTROM.

Φροντίδα & Συντήρηση Στρώματος

  1. Για την καλύτερη υποστήριξη του στρώµατος τοποθετήστε το σε ανατοµικό πλαίσιο ή σε τάβλες που απέχουν µεταξύ τους 2-3 εκ .
  2. Μην διπλώνετε το στρώµα.
  3. Αλλάζετε πλευρά στο στρώµα σας κατά προτίµηση µία φορά κάθε δύο µήνες.
  4. Προστατεύεστε το στρώµα από οποιοδήποτε υγρό. Τοποθετήστε ένα ειδικό προστατευτικό κάλυµµα για να διατηρηθεί το στρώµα καθαρό.
  5. Μη χρησιµοποιείτε ηλεκτρικό σίδερο ή οποιαδήποτε µορφή ατµού πάνω στο στρώµα για προστασία του υφάσµατος και των εσωτερικών υλικών του .
  6. Πριν την τοποθέτηση του στρώµατος στο κρεβάτι αφαιρέστε το νάυλον της συσκευασίας.
  7. Χρησιµοποιείτε τα χερούλια για την ελαφριά µετατόπιση του στρώµατος µετά την τοποθέτησή του στο κρεβάτι και όχι για την µεταφορά µε όλο του το βάρος.

Αν έχετε κι άλλες απορίες ή θα θέλατε μας κάνετε κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις για το στρώμα σας, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε στο [email protected]